Jouw voeding en ik

Al zijn jouw klachten nog zo klein of juist enorm groot en chronisch, ik kijk er graag eens met je naar door jouw voedingspatroon onder de loep te nemen.

BMI, gewicht wegen, calorieën tellen. Doe ik ook niet aan. Wel aan jou leren luisteren naar je lijf. Wat het nodig heeft. Hoe het zich voelt.

Ik ben geen voorstander van gelijk een bak supplementen voorschrijven. De kans dat je hiermee vooral dure poep krijgt is groot.

De basis is gezonde en passende voeding. Voor jou! Wat voor de één werkt hoeft voor jou niet te werken. Ik heb opleidingen gedaan waarin bijvoorbeeld vaak werd verteld dat rauwe groenten goed zijn. Maar het zou zomaar kunnen dan jouw darmen daar helemaal niet tegen kunnen. Of dat je eczeem krijgt van paprika en tomaat. Terwijl de hele wereld zegt dat paprika en tomaat gezond zijn.

Wat voor jou gezonde en passende voeding is kan best een zoektocht zijn.

Als Orthomoleculair therapeut ga ik de verdieping in op (chronische) klachten, hormonen, vitaminen en mineralen, hoe verkeerde voeding ziekmakend is en hoe goede voeding de gezondheid verbetert.

Jouw gezondheid kun je op preventieve wijze verbeteren. En ook bij het herstellen van jouw lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld bij darmklachten, voedingsintolerantie, hormonale sjizzel, schildklierproblemen, ADHD en fysieke klachten.

Omdat daarnaast jouw mentale welzijn een rol speelt kijk ik naar de mens, naar jou, als geheel. Vandaar dat beide opleidingen (Orthomoleculaire therapie en Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach) elkaar zo mooi aanvullen.

Graag help ik jou op weg, met een gezonde blik naar een (nog) leuker leven.