Het enige recept dat ik deel

En niet omdat ik niet wil delen. Nee joh, graag zelfs. Maar ik ben geen keukenprinses. Sterker nog, zodra ik in de keuken sta wordt manlief onrustig omdat ik blijkbaar met een bepaalde agressie kook. Dus… voor niemand goed.

Soep lukt nog net. En deze soep, zo lekker! Zonde om niet te delen.

Om aan genoeg groenten per dag te komen eet ik soep tijdens de lunch. Hoewel ik zojuist in mijn opleiding Orthomoleculaire therapie heb geleerd dat als je groenten boven de 90 graden kookt de enzymen verdwijnen. En die heb je wel nodig. Dus zal hier ook iets op gaan verzinnen. Misschien toch maar ’s die stoomfunctie op de oven, die ik perse wilde, uitproberen. Want stomen is wél goed.
Kan ook zijn dat soep wordt vervangen door rauwe groenten. Ook weer beter voor het kauwproces.

Voor nu: 1 keer per week een grote pan soep en porties invriezen.

Waar heb ik het nou over?

Bananensoep. Met schil. Geen grap.

Ingrediënten:

1 ui
1 teentje knoflook (of 2)
1 stukje gember
1 rode peper (of chili vlokken)
snuf kaneel
snuf kurkuma

6 bananen (in ieder geval 1 op 1; dus 1 banaan 1 tomaat enzo.)
6 tomaten
1 bouillonblokje

water
400ml kokosmelk (gewoon de romige variant)

olijfolie (om in te bakken)

En nu?

De ui, bananen en tomaten snij je in grove stukken.
De knoflook, gember en rode peper snij je in kleine stukjes.

  • Ik begin al mijn soepen met het opwarmen van olijfolie. Dan gaat “het vuur” lager om langzaam de ui te fruiten, neem de tijd.
  • Dan gaan de knoflook, gember en rode peper of chili vlokken (en deze echt maar een beetje want zijn best geconcentreerd) erbij.
  • Dan de kaneel en kurkuma erbij en alles goed roeren en dan mag “het vuur” hoger. 
  • De banaan, met schil (deze is super gezond en zorgt voor dikke, romige soep) wel even kop en kont afsnijden, erbij.
  • Tomaten mogen er ook bij.
  • Vervolgens zet je dit alles nét onder water en gooi je het bouillonblokje erbij.
  • Zodra het kookt dan mag “het vuur” lager en laat je dit alles lekker sudderen.
  • Dan nog de kokosmelk erbij. Als deze mee is opgewarmd dan….
  • Alles in de blender.

Kerriepoeder erbij is ook lekker, maar proef dit eerst even voordat je dat erbij doet.

Dit recept is een mix van mezelf en smulweb en komt uit Curaçao. Een eiland waar ik 9 maanden heb gewoond en heel veel lekkers heb gegeten maar deze soep was nieuw voor mij. Een verrassing.

Houdoe hè!